12 Kasım 2012 Pazartesi

Grip Aşısı...


Bu sezonun ilk gribini atlattık çok şükür.. :)

Biz grip aşısı için doktora gitmeyi planlarken bizim Barış Paşa hooop kaptı şifayı! Evde bitkisel çözümler üretmeye çalışsakta geç kalmamak için doktorumuzdan yardım aldık hemen önce ateşi olmadığı için sadece soğuk algınlığı ilacı verdi 5 gün sonra kontrole gittiğimizde balgam söktürücü eklendi ateşi olursa antibiyotiğe başlarız derken 2 gün sonra ateş çıkmaz mı! hadi bide antibiyotik tedavisi 14 gün ilaç kullanmak zorunda kaldık...


2 hafta durum iyi derken tekrar öksürük,hırıltı,burun tıkanıklığı... Bu kez dr.a götürmeden (belki hata ettik ama bugün dr.umuza söyledik bişey demedi) aynı ilaçlara başladım 5 günde iyileştik... Tabii ilaçların yanında içirebildiğim kadar ballı ıhlamur içirmye çalıştım ayrıca özellikle öyle uykularında olmak üzere göğsüne vicks sürüp ütüyle ısıttığım minik mendilleri koyup hemen uyuttum.Zaten kalktığında su içinde uyanıyordu bende hemen üzerini değiştirdim.Terle attık galiba hastalığı..

Antibiyorik kullanmaya bende sıcak bakmıyorum ama ilk hastalığında ateşlenmeden dr. ilaç vermeyince yavrukuşum iki hafta çekti diye bukez aceleci davrandım.

Bugün de kilo-boy ölçümü ve kontrol diye tekrar ziyaret ettik dr.umuza 18 ayını doldurmuş Barış'ımızın kilosu;11.800 gr Boyu;84 cm Baş çevresi;48 :) çok şükür normaliz :)

Ve kontrolün ardından aşı için engel olmadığını belirtti doktorumuz.Aşı hakkında herkez bişeyler desede internetteki araştırmalarımda
"AAP(Amerikan Pediatri Akademisi), 6 ay - 23 ay arası çocukların her sonbaharda (Ekim- Kasım ayları) grip aşısı olmalarını önermektedir. CDC(Hastalıklardan korunma ve önleme merkezi her sağlıklı çocuğun(6 ay - 5 yaş arası) grip aşısı olmasını önermektedir" ibaresini görünce yaptırmamda sakınca olmadığını düşündüm. Bizim dr.umuz özel hastanede yani özelde bile aşının bedeli 16TL.
Bebeşim için önemli bi rakam değil sonuçta :)

Rahat nefes alabildiğimiz,öksürüpte uykusuz kalmadığımız geceler dileğiyle sağlıcakla kalalım :)

3 yorum:

  1. çok geçmiş olsun
    inşallah bir daha uğramaz:)
    bende geçen sene yaptırdım oğluma
    bu sene kararsız kaldım
    ama eli çabuk tutmalı ve yaptırmalı sanırım
    oğluş çok tatlı bu arada
    ALLAH ım esirgesin.:)

    YanıtlaSil
  2. Amin Teşekkür ederiz :) Allah hepimizin çocuklarını ailelerine bağışlasın :)
    Aşının faydasını da görebiliriz umarım.. :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederiz :) eksiğimiz çok geştiriyoruz yavaş yavaş :) rengarenk bloğunu inceledim hemen hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil